2019.02.23
събота
19:59
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
Отбелязваме 153 години от рождението на Влайков

Отбелязваме 153 години от рождението на Влайков

Най-младите пирдопчани отбелязаха 153 години от рождението на Тодор Влайков. Възпитаници и преподаватели от едноименното училище в Пирдоп почетоха годишнината от рождението на патрона на началното училище.

Припомняме, че бележитият писател и общественик е роден на 13 февруари 1865 година и през тази година се навършват 153 години от рождението му.

На събитието на площада в Пирдоп присъстваха кметът на общината Ангел Геров, зам.-кметът Вера Бойчева, председателят на ОбС Мария Шентова, директорът на едноименното училище Трънка Николова и други.

Възпитаници на учебното заведение изнесоха кратка празнична програма, в която припомниха факти около житейския път на Тодор Влайков. Те изпяха и химна на началното училище.

Венци и цветя бяха поднесени пред паметника на Влайков от кмета Ангел Геров, председателя Мария Шентова, директора Трънка Николова, много ученици и преподаватели.

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Дата: 2018-02-13 16:04
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
ИЗБОР НА НОВИНИ ПО ОБЩИНИ
Реклама
sm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-banner
Излъчени предавания
Информационни емисии
Facebook
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"