От МВР отново сигнализират за телефонни измами

 

ОДМВР-София горещо апелира гражданите да не дават пари, поискани по телефона от непознати, защото рискуват да бъдат измамени.

Последният такъв случай е в Костенец, където възрастна жена е станала жертва на телефонна измама. Схемата отново е била за полицейски служител, който иска пари след катастрофа на неин близък.

Ако на телефона си получите обаждане от непознат, който твърди, че е полицейски служител и иска да предадете спестяванията си, то спрямо вас се извършва опит за измама.

От ОДМВР отново припомнят, че полицията не търси съдействие от гражданите по този начин и съветват при получаването на подобно обаждане незабавно да потърсите контакт с вашите близки, в никакъв случай да не давате пари на ръка на непознати, незабавно да сигнализирате на тел. 112, в най-близкото управление на МВР, на полицейския инспектор или на кмета на населеното място.

 

Публикувана на: 2024-05-15
Добавена от: Иванка Господинова
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален Филм
  • 20:30 - Игрален Филм
  • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Авторските права на всички автори и медията са запазени. Не се разрешава последваща обработка на видеопродукцията на медията. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"