НУ-Пирдоп представи карнавал на приказните герои

 

На 13 май НУ «Тодор Влайков» Пирдоп представи парад на приказните герои «Пъстър карнавал». Събитието се проведе пред читалище «Напредък» в града и беше част от 32-те културни празници на Пирдоп «Влайкови дни 2024».

Мероприятието събра многобройна публика от родители, близки и приятели на децата. Празникът беше открит със специален танц. Водещи на празника бяха учениците Иван Петров в ролята на Хензел, Самуила Стойнова в ролята на Гретел и преподавателят Ивелина Минчева в ролята на приказната фея.

Множество деца дефилираха по класове с ефектните си костюми. Първи на сцената дефилираха първокласниците. После своите костюми представиха второкласниците. Последва специален танц на група ученици, водени от Пипи дългото чорапче. После сцената завладяха третокласниците и накрая ефектните си костюми представиха четвъртокласниците. Бяха представени карнавални костюми и маски на приказни и литературни герои, като феи, принцове, принцеси, животни, Червената шапчица, Баба Яга, Пипи дългото чорапче, Дядо Коледа, калинка, Хари Потър, Алиса, Елза, Спайдърмен,  магьосникът от Оз и много, много други.

Имаше предвидени много награди и изненади както от директора на началното училище, така и от кмета на общината. Директорът Евдокия Богданова раздаде книжки на всички деца от всички класове, а кметът Ангел Геров беше предвидил топки за класовете с най-масово участие. Той благодари на децата и преподавателите за пищното тържество и подари по две топки на класовете с най-много участници. Това бяха 1 «а» клас, 1 «в» клас, 2 «б» клас, 3 «а» клас и 4 «в» клас. Всички участници получиха грамоти и лакомства, осигурени от община Пирдоп. Лично кметът Геров и председателят на ОбС-Пирдоп Кристина Петкова раздадоха на всяко дете индивидуалните награди.

 

Публикувана на: 2024-05-14
Добавена от: Иванка Господинова
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален Филм
  • 20:30 - Игрален Филм
  • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Авторските права на всички автори и медията са запазени. Не се разрешава последваща обработка на видеопродукцията на медията. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"