Началникът на „ВиК“ в Златица се отчете пред ОбС

2020-06-30 16:50
 

Началникът на „Водоснабдяване и канализация“ в Златица Наско Фотев направи кратък отчет пред общинските съветници по време на редовно заседание на ОбС-Златица, което се проведе на 25 юни.

Началникът съобщи, че за 15-годишен период от 2016 година до 2030 година в бюджета на Асоциацията на „В и К“ дружествата за община Златица се предвиждат около 280 хил.лева, разпределени по около 18 хил.лева годишно. По думите на Фотев това е твърде малко за община като Златица, където мрежите са изключително стари и аварират непрекъснато.

Началникът съобщи, че в община Златица за 5 години назад са станали 633 аварии, от които 557 аварии само в града. Средната цена на една авария е около 400-500 лева и така само за аварии са необходими над 70 хил.лева годишно. Фотев изрично поясни, че „В и К“ дружеството само експлоатира съществуващата мрежа и трябва да я поддържа, но собствеността е на община Златица.

По думите на Фотев годишният разход за поддръжка на мрежата е повече от 20-22 хил.лева и затова предвидените от асоциацията 18 хил.лева няма да са достатъчни.

Добавена от: Александър Илиев - Сандото Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален филм
  • 20:30 - Игрален филм
  • 22:00 - Край на програма

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"