2019.04.19
петък
04:28
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
На гара Буново почетоха загиналите при атентата от 1985 г.

На гара Буново почетоха загиналите при атентата от 1985 г.

Жители и гости на Буново почетоха паметта на загиналите невинни жертви при атентата на гара Буново от 9 март 1985 година. 33 години по-късно на гарата в селото, пред мемориала  на жертвите от протурския  тероризъм, застанаха вицепремиерът Валери Симеонов, народни представители, кметът на община Мирково Цветанка Йонита, представители на местни политически организации и институции, жители на Буново и Средногорието.

Отец Йордан отслужи заупокойна молитва за загиналите 7 души в атентата, сред които и две деца. Присъстващите отдадоха почит с едноминутно мълчание и падане на колене. Кметът Йотина благодари за присъствието и припомни факти около трагичната дата. Тя отправи призив за мир, като подчерта, че българският народ е добър и благороден. Вицепремиерът Симеонов се присъедини към призива като заклейми подобни терористични актове. Той увери, че усилията са насочени към недопускане на бъдещи подобни действия у нас.

Пред монумента бяха поднесени венци и цветя от името на политически организации, община Мирково, кметство Буново, национални и местни институции, граждани.  

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Иванка Господинова
Дата: 2018-03-09 17:40
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
ИЗБОР НА НОВИНИ ПО ОБЩИНИ
Реклама
sm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-banner
Излъчени предавания
Информационни емисии
Facebook
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"