Мирковчани отбелязаха своя празник

2018-05-15 17:57
 

На 12 май, в Етнографски център на открито в местността Бърдо, се състоя традиционният празник–събор на община Мирково. Жителите на общината, както и много хора от района на Средногорието се събраха да се повеселят. Официални гости бяха представители на ръководството на „Елаците-Мед” и кметовете на общините Златица, Пирдоп и Копривщица – Магдалена Иванова, Ангел Геров, Генчо Герданов. Кметът на общината Цветанка Йотина поздрави присъстващите жители и гости. Тя благодари на всички, участвали в организацията на събитието.

Начало на празничната програма дадоха дамите от танцов клуб „Мирковско хоро” със своя нов танц Буенек.

С фолклорни изпълнения и танци в празника се включиха още танцова формация „Елика”, ансамбъл за народни песни и танци „Жар”, Мирковската духова музика и диджей Драго. Извиха се дълги и кръшни български хора.

Специално участие в събора взе сръбската фолк звезда Неда Украден, която присъства благодарение на подкрепата на „Елаците-Мед”. Изпълнителката направи празника още по-емоционален, а присъстващите пяха заедно с нея.

Отец Николай Славчев освети курбана, който беше приготвен и раздаден на всички присъстващи.

Добавена от: Иванка Господинова Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален Филм
  • 20:30 - Игрален Филм
  • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"