Лекция за Съединението изслушаха в Пирдоп

2019-09-09 16:25
 

По инициатива на Станислав Готев деца и младежи от Пирдоп се запознаха с исторически факти около Съединението на България. Събитието се състоя в празничния ден на 6 септември в ресторант „Паскал”. Гост на събитието беше отец Недко Бръмбаров.

Готев приветства присъстващите и отбеляза важността на акта на Съединението за запазване на българщината. По повода няколко думи сподели и отец Недко.

Присъстващите деца и младежи изслушаха аудио лекция за делото на Бенковски и приноса му за важните за България събития от преди повече от 130 години.

След лекцията всички се отправиха в центъра на града, за да издигнат българския флаг под звуците на националния химн. Малкият Марти рецитира откъс от стихотворението „Опълченците на Шипка”.

Добавена от: Александър Илиев - Сандото Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален Филм
  • 20:30 - Игрален Филм
  • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"