2019.08.19
понеделник
01:15
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
Карлиево отбеляза своя празник

Карлиево отбеляза своя празник

На 20-и септември, когато Православната църква почита паметта на Св. Евстатий, едноименният храм в Карлиево отбеляза своя празник. Денят се отбелязва и като празник на селото.

В двора на храма «Свети Великомъченик Евстатий» се събраха множество жители и гости на Карлиево. Официални гости бяха кметът на община Златица Магдалена Иванова, служители в Общинската администрация, кметът на кметство Душанци Валентин Петров, кметът на кметство Църквище Стоянка Петрова, кметът на кметство Петрич Николай Лилов, кметовете на кметствата Бенковски и Смолско, представители на «Елаците-Мед», представители на „Дънди Прешъс Металс Челопеч”, бившият кмет Иван Иванов и други. Гостите на празника бяха официално посрещнати от кмета на селото Ненко Миндилов.

Присъстващите запалиха свещ в храма и измолиха здраве и благополучие за себе си и семействата си. Кметът Иванова запали четири голеви свещи – една за град Златица и по една за трите съставни села, за да измоли здраве и благополучие за жителите.

Приветствие към всички отправи кметът Миндилов. Той пожела здраве и успехи на своите съграждани и гости и благодари на всички дарители. Проведе се и търг с благотворителна цел, в който желаещите си закупиха зеленчуци и продукти - местно производство и подпомогнаха храма в селото.

Като на всеки празник, беше приготвен традиционният курбан, който беше раздаден на присъстващите за здраве. За доброто настроение на гостите се погрижиха музикантите от местния оркестър «Тонус» и вокалистките Велина и Ели.

 

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Иванка Господинова
Дата: 2018-09-20 16:34
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"