2019.02.23
събота
20:05
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
Генерал Матеев проведе работна среща в Копривщица

Генерал Матеев проведе работна среща в Копривщица

В края на миналата седмица в Копривщица се състоя работна среща на бригаден генерал Явор Mатеев, кмета на община Копривщица Генчо Герданов, председателя на Църковното настоятелство в града-музей отец Богомил Читалов и Църковни настоятели от двата храма в града. Срещата беше по покана на община Копривщица и Църковното настоятелство към храм „Успение на Пресвета Богородица“.

Домакинът отец Богомил разказа историята на храма в Копривщица и показа на гостите съхранените с векове реликви. Интерес предизвика Непрестолното Евангелие от 1815 г., отпечатано в Москва само три години след опустошението от Наполеон  по времето на император Александър  I.

На работната среща бяха обсъдени предстоящите чествания, свързани със 140-годишнината от Освобождението на България от османско владичество и съвместните мероприятия със специалните служби за тържествата.

Припомняме, че бригаден генерал Явор Матеев е завършил Националния университет по отбраната на САЩ във Вашингтон. От 2002 до 2008 г. участва в мисии в Босна и Херцеговина. От 2015 г. е командир на 68-ма бригада „Специални сили“.

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Иванка Господинова
Дата: 2018-02-13 16:02
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
ИЗБОР НА НОВИНИ ПО ОБЩИНИ
Реклама
sm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-banner
Излъчени предавания
Информационни емисии
Facebook
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"