Елица Бъчварова с бронз от държавно първенство по борба

2020-01-14 15:55
 

През миналата седмица в Сливен се проведе Държавен личен шампионат по класическа и свободна борба за юноши и девойки. Стотици състезатели от десетки клубове от цялата страна премериха сили в надпреварата. СК „Стоян Николов” – Златица беше представен от петима състезатели. Всички се представиха успешно, но Елица Бъчварова грабна бронзов медал. Тя пребори състезателки над нейната категория. Повече за това разказаха нейният треньор и самата тя.

Иван Нешков: “Бяхме на Държавно лично първенство по класическа борба за юноши в гр.Сливен, което се проведе в седмицата 8 - 10 януари. Спортен клуб “Стоян Николов” участва с петима представители в различни категории, като общия брой на състезателите от цяла България беше 130 участника от 28 отбора. Клубът се представи, според моите очаквания, добре. Можеше и по-добре, но ние винаги се опитваме да показваме това, което сме научили в залата и да го прилагаме на тепиха. Най-голяма радост от това първенство ни донесе участничката, във възраст девойки, Елица Бъчварова, която се състезава в категория до 53кг. Въпреки че тя е доста по-лека на килограми, по мой съвет решихме да се бори в категория 53 кг. Въпреки че са малко по-тежки от нея, тя е подготвен състезател и нейните съпернички бяха пет човека в категорията. Системата беше да се борят всяка срещу всяка. В първите две срещи, Елица допусна две загуби от представителките, които си тренират традиционно свободна борба - това са Бургас и Кюстендил. За наша радост в следващите две схватки тя постигна победи с туш и завоюва бронзов медал в това престижно първенство, от което сме доволни. Започваме годината 2020, спортно-календарна, с медал от държавно първенство.”

Репортер: “Елица какви са твоите впечатления от участието ти?”

Елица Бъчварова: “Аз се представих, доколкото мога, добре. Подготвях се редовно и показах резултат.”

Репортер: “Това не ти е първия медал. Колко имаш до тук като цяло?”

Елица Бъчварова: “Не съм ги броила, но са над 20.”

Елица за пореден път показа отлична подготовка и спортен хъс, които отново я отведоха до почетната стълбичка.

Добавена от: Александър Илиев - Сандото Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


 • 17:00 - Начало на програмата
 • 17:01 - Игрален филм
 • 18:40 - Информационна емисия
 • 18:50 - Документален филм
 • 19:40 - Информационна емисия
 • 19:50 - Документален филм
 • 20:40 - Информационна емисия
 • 20:50 - Документален филм
 • 21:40 - Информационна емисия
 • 21:50 - Научно-популярен филм
 • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"