ДПМ Крумовград и общината създават фонд за подпомагане на бизнеса

2019-04-11 17:13
 

На 9 април 2019 г., в заседателната зала на Общински съвет Крумовград, се проведе първата информационна среща за представяне и обсъждане на възможностите за финансиране на Фонда за подпомагане на микро, малък и среден бизнес. Събитието се осъществява в рамките на партньорство между „Дънди Прешъс Металс Крумовград“ ЕАД и община Крумовград в изпълнение на ангажимента на минното Дружество да създаде и финансира Фонд за подкрепа на развитието на микро, малки и средни предприятия на територията на община Крумовград.

На срещата дружеството беше представено от д-р инж. Илия Гърков - Изпълнителен директор и Ирена Цакова - Директор „Разрешителни и правни дейности”. Представител на общината беше кметът Себихан Мехмед и зам.-кметът Абидин Хаджимехмед. На срещата присъстваха много заинтересовани граждани и организации, медии и представители на местния бизнес.

Гърков заяви, че това е първото в страната подобно начинание, с което индустриална компания започва да подпомага бизнес начинания, които нямат нищо общо с нейната дейност. По думите му целта е да се подпомогне местния бизнес така, че да бъде изцяло независим от минния. В представянето на фонда Ирена Цакова заяви, че размерът на финансирането, което дружеството осигурява поетапно в следващите години, е 5 млн. долара.

На срещата бяха изяснени предмета на дейност и целите на Юридическо лице с нестопанска цел, което предстои да бъде учредено между „Дънди Прешъс Металс Крумовград“ и община Крумовград. Финансов партньор на Фонда ще бъде банкова институция, а в помощ на всеки желаещ ще бъде на разположение технически експерт от частна фирма. През месец май предстои да бъдат изложени по-подробно критериите и бъдещите изисквания към проектите, които целят да стимулират предприемачеството сред жителите на община Крумовград. Помощта ще включва и обучения в различни важни за предприемачите сфери.

Добавена от: Александър Илиев - Сандото Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


 • 17:00 - Начало на програмата
 • 17:01 - Игрален филм
 • 18:40 - Информационна емисия
 • 18:50 - Документален филм
 • 19:40 - Информационна емисия
 • 19:50 - Научно-популярен филм
 • 20:40 - Информационна емисия
 • 20:50 - Документален филм
 • 21:40 - Информационна емисия
 • 21:50 - Музикална тема
 • 22:00 - Край на програма

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"