2018.01.24
сряда
11:44
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
Местни и регионални новини
До 31 януари самоосигуряващите се лица подават декларации

До 31 януари самоосигуряващите се лица подават декларации

До 31 януари 2018 г. самоосигуряващите се лица могат да променят вида на осигуряването си чрез подаване на декларация по образец в компетентната териториална дирекция на Национална агенция по приходите по постоянен адрес на лицето – декларация за регистрация на самоосигуряващо се лице. Това съобщиха от агенцията.

Самоосигуряващите се лица сами определят вида на осигуряването, за което правят осигурителни вноски – за фонд „Пенсии” – за инвалидност, поради общо заболяване, за старост и за смърт или за всички осигурени социални рискове без трудова злополука, професионална болест и безработица.

Декларираният вид на осигуряване чрез подадена декларация се прилага за цялата година, като през годината не може да се променя заявеният вид осигуряване. Може да се променя само осигурителният доход,  върху който се дължат авансови осигурителни и здравноосигурителни вноски.

Образецът на декларацията е публикуван на сайта на НАП.

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Иванка Господинова
Дата: 2018-01-10 15:00
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"