2019.04.19
петък
04:24
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
Дискусия за новите наркотици се състоя в Пирдоп

Дискусия за новите наркотици се състоя в Пирдоп

В Пирдоп се проведе среща-разговор на тема „Живот без дрога“. Събитието беше организирано от Инер Уил клуб Пирдоп.

Припомняме, че Инер Уил е една от най-големите доброволни организации на жени в света, със статут на неправителствена организация в ОOН и представителства в Женева, Ню Йорк и Виена.

Събитието в Пирдоп се проведе от 17 часа на 12 април в Ритуалната зала на община Пирдоп. Участваха много ученици от учебните заведения в региона. На събитието присъстваха Нели Герова – президент на Инер Уил клуб Пирдоп, Мария Шентова – член на Инер Уил и председател на ОбС-Пирдоп, Цветан Бакърджиев – президент на Ротари клуб Пирдоп, членове на организациите, учители и ученици.

Модератор на срещата беше д-р Иван Добринов. Д-р Добринов е експерт от болницата в гр. Раднево, най-голямата държавна болница за психиатрични заболявания и зависимости. Той запозна младите хора с опасностите при употребета на т.нар. „дизайнерска дрога“, която е много популярна в последните години. Д-р Добринов разказа за конкретни медицински случаи след употреба на новите наркотици и опасността от това, че тези наркотици са с непознати  химически формули и не се познава въздействието им върху здравето и живота на употребяващите ги.

Кратки презентации по темата направиха представители на Интеракт клуб от СУ „Св. Паисий Хилендарски“ -  Златица и БМЧК към СУ „Саво Савов“ - Пирдоп. Интеракторите от Златица презентираха видовете наркотици и въздействието от използването им. Представителите на БМЧК допълниха презентацията за наркотичните вещества и показаха кратък видеоклип.

Дискусията за новите наркотични вещества, известни като „дизайнерска дрога“, беше от голяма полза за участниците.

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Дата: 2018-04-13 17:23
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
ИЗБОР НА НОВИНИ ПО ОБЩИНИ
Реклама
sm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-banner
Излъчени предавания
Информационни емисии
Facebook
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"