2019.08.22
четвъртък
21:52
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
Деца от Златица засадиха нова гора

Деца от Златица засадиха нова гора

Деца от Златица засадиха фиданки за бъдеща гора, наречена „Нова надежда“. Това се случи на 12 април по случай 8 април – Международния ден на ромите и седмицата на гората.

Инициативата „Обичам майката природа“ беше организирана от младежкото сдружение „НЕМО“ и местното радио „Ауреа“. За четвърта поредна година организаторите осъществяват инициативи, свързани с празника на ромите. Тази година за първи път се организира залесяване.

Новата гора беше засадена в района над бившия Дом за медико-социални грижи за деца в Златица. В инициативата участваха деца и родители, подпомогнати от служители на ДГС-Пирдоп.

Общинският съветник Елена Герасимова приветства присъстващите и припомни, че дърветата са много важен и значим елемент от природата. Приветствие направи и директорът на ДГС-Пирдоп Мико Павлов.

Децата засадиха фиданки от иглолистни и широколистни видове дървета. Родителите бяха ангажирани с подготовката на терена за засаждане. Новата гора беше засадена върху общински терен с позволението на община Златица. Изградена е предпазна ограда с подкрепата на Цветелин Кънчев. Фиданките са осигурени от ДГС-Пирдоп.

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Дата: 2019-04-15 16:27
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"