Деца от Пирдоп призоваха за нула жертви на пътя

2020-09-16 16:22
 

За пета поредна година Европейската мрежа на службите на „Пътна полиция” /ROADPOL/ организира кампания целяща да намали до 0 поне за един ден броя на загиналите при пътнотранспортни произшествия. Тази година община Пирдоп е регистриран партньор за участие в проекта.

В тази връзка днес – 16 септември, беше организирано съвместно образователно мероприятие на открито на РУ-Пирдоп и община Пирдоп с участието на ученици от 4 клас на НУ „Т. Влайков“ и деца от детските градини. Организаторите посветиха събитието на безопасността на пешеходците. Пътното движение беше спряно в участъка пред НУ „Тодор Влайков“. На място пред малчуганите полицай Ивайло Панков изнесе кратка беседа за това как трябва да пресичат правилно пътното платно, за да предпазят от произшествия себе си и останалите участници в движението. Тъй като призивът е за 0 загинали, в един глас децата извикаха „нула“ и символично изобразиха цифрата с ръчички. Към небето полетяха разноцветни балони, символизиращи българския и европейския флаг и бели балони с цифрата 0 за ден без жертви на пътя. Последва традиционното преминаване по пешеходните пътеки от двете страни на училището. Децата положиха цветя на оживената главна улица, за да почетат паметта на загиналите в катастрофи деца като пожелаха да няма пътни произшествия и инциденти. От името на община Пирдоп секретарят Божкова поздрави децата с настъпването на новата учебна година и им пожела здраве и успехи. От общината раздадоха на всички деца балони.

Припомняме, че до миналата година подобни кампании бяха известни като Европейски ден без загинали на пътя на TISPOL. Тази година от 16 до 22 септември ще се проведе седмица на мобилността като Дни на безопасността на пътя под мотото „Остани жив! Пази живота!“.

Добавена от: Александър Илиев - Сандото Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален Филм
  • 20:30 - Игрален Филм
  • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"