2019.08.22
четвъртък
21:53
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
Дънди представи новия си СМАРТ център

Дънди представи новия си СМАРТ център

От рудничната компания „Дънди Прешъс Металс“ представиха новия си СМАРТ център, който прецизно управлява всички процеси в предприятието. Това стана в специално организирания ден на отворени врати за националните медии.

При посещението в предприятието, журналистите имаха възможността да се запознаят с историята и дейността на компанията. Презентацията беше представена пред тях от Изпълнителния директор на дружеството инж.Илия Гърков. Той сподели пред тях, че е изключително горд от факта, че в последните години в предприятието са посрещнали над 150 екипа на свои колеги от всички континенти, които са изявили желание да дойдат у нас и да видят как едно фалирало през 2003 г. дружество за 15 години се е превърнало в технологичен лидер и пример в минната индустрия.

Илия Гърков припомни още, че трите стълба, върху които се крепи успеха на „Дънди“ са  инвестициите, иновациите и активната грижа за хората. Той съобщи, че в цифри това означава над 800 милиона лева, или 90% от печалбата, реинвестирани обратно в предприятието и 960-те души, работещи там, екологията и местните общности.

Журналистите имаха възможността да се запознаят отблизо с част от нововъведенията в рудничната компания, която е сред най-иновативните рудодобивни предприятия в света. Новият СМАРТ център позволява всички процеси в подземния рудник „Челопеч“ да се следят в реално време, подобно на тези в откритите рудници. Системата позволява много по-добър контрол, от което ефективността на минно-добивните работи се е увеличила в рамките на 10% до 30%.

 

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Иванка Господинова
Дата: 2018-10-10 16:04
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"