2019.04.20
събота
16:20
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
«Дънди» подписа споразуменията с общините

«Дънди» подписа споразуменията с общините

На 14-и май в административната сграда на „Дънди Прешъс Металс” в Челопеч бяха подписани годишните рамкови споразумения между дружеството и общините Челопеч, Чавдар и Златица.

Споразуменията са част от програмата на компанията за инвестиции в устойчивото развитие на региона. На подписването присъстваха изпълнителният директор на „Дънди Прешъс Металс” Илия Гърков, оперативният директор на компанията Цветомир Велков, кметовете на общините Челопеч, Чавдар и Златица, председателят на Общински съвет Челопеч, кметовете на Църквище, Карлиево и Петрич. Илия Гърков приветства своите гости и изрази задоволство от доброто сътрудничество с общините. Кметът Геров благодари за отзивчивостта на компанията и изрази своята радост от съвместната работа. Кметът Кесяков благодари и пожела компанията да намери още запаси, за да продължи сътрудничеството и в бъдеще. Гърков увери, че дружеството продължава да търси и да намира запаси и успокои, че програмата ще продължи. Последва полагането на подписи под споразуменията.

Проектите, които ще се реализират по рамковото споразумение, са на стойност 683 000 лв. Община Челопеч получава 400 000 лева, с които ще доизгради видеонаблюдението в селото. Община Чавдар получава 232 000 лева, с които ще изгради довеждащ водопровод, ще реконструира сграда, която ще се превърне в етнографски музей, и ще подпомогне културния си календар. Община Златица получава 51 000 лева, които ще бъдат инвестирани в трите съставни села. В Карлиево и Петрич ще бъдат рехабилитирани улици и ще бъдат подпомогнати празниците им, а в Църквище ще бъде изградена детска площадка.

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Иванка Господинова
Дата: 2018-05-15 18:01
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
ИЗБОР НА НОВИНИ ПО ОБЩИНИ
Реклама
sm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-banner
Излъчени предавания
Информационни емисии
Facebook
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"