2018.07.23
понеделник
18:31
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
Читалището в Душанци организира лятна занималня

Читалището в Душанци организира лятна занималня

Читалище „Светлина – 1910”, с. Душанци организира и проведе лятна занималня. Под надслов „Скаутски приключения и много забавления” занималнята стартира на 17-и юли и продължи 10 дни.

В първия ден от занималнята под ръководството на Галина Ценова децата  четоха приказки, рисуваха и редиха пъзел.

Вторият ден беше на тема „Декупаж” под ръководството на Анета Вельова. Децата изработиха касички от детски бурканчета и пластмасови кутии.

През третия ден Галина Ценова разходи своите възпитаници до параклиса  „Св. Георги”. На следващия ден на новото игрище в селото децата се впуснаха в спортни надпревари. Ръководителите Галина Ценова, Кристина Петкова и Атанас Кънев бяха подготвили награди.

Поредният ден от занималнята беше посветен на техниката „квилинг”. Анета Вельова показа на възпитаниците си тънкостите на хартиеното изкуство. На следващия ден децата посетиха Центъра за обществена подкрепа в Пирдоп и разговаряха със служителите му на тема „Детската агресия”.

Като част от лятната занималня децата се запознаха и с работата на местните медии. При посещението си в офиса на в. ”Камбана” и студиото на „Средногорие медия” те научиха как се правят репортажите, статиите и новините.

Събитието продължи със занимателно-образователни игри с ръководител Виолета Радоева и детска дискотека карнавал с ръководител Галина Ценова.

Последният ден, със съдействието на ръководството на община Пирдоп, занималнята се пренесе на басейните в гр. Стрелча.

В инициативата на читалището в Душанци взеха участие 23 деца от първи до седми клас.

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Иванка Господинова
Дата: 2017-08-03 17:12
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"