2019.09.17
вторник
02:09
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
Челопеч чака околовръстен път вече 40 години

Челопеч чака околовръстен път вече 40 години

В далечната 1976 година, преди повече от 40 години, се взима решение за изграждане на околовръстен път на село Челопеч. Започват се процедури, планове, идеи, но времето до идването на демокрацията не стига и селото, което е на подбалканския път София-Бургас, остава без реализиран околовръстен път.

Пътят през Челопеч е прав и рехабилитиран, което кара шофьорите да превишават ограниченията в скоростта. Пътят преминава през центъра на цялото село и е предпоставка за пътни инциденти, каквито вече многократно са се случвали в годините.

Това накара челопечани да протестират през 2007 година. Тогава те затвориха главния път и поискаха от държавата най-после да бъде изграден околовръстният път. От различните държавни институции тогава обещаха подкрепа.

Така през 2009 година държавата най-после се ангажира с околовръстния път на Челопеч. Направена беше първа копка на новото трасе. Осигурено беше някакво минимално финансиране и отново проектът спря и не се довърши.

За изграждането на трасето с дължина 2,8 километра са необходими около 12 млн. лева. Община Челопеч много отдавна е провела всички необходими процедури и проектът се нуждае само от средства и волята на държавата.

Инцидентът с бутнато дете на пешеходна пътека в центъра на Челопеч от миналата седмица върна на челопечани волята да настояват пред държавата за изграждането на околовръстния път. Защото 40 години търпение стигат.

 

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Дата: 2018-07-30 17:37
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
ИЗБОР НА НОВИНИ ПО ОБЩИНИ
Реклама
sm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-banner
Излъчени предавания
Информационни емисии
Facebook
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"