2018.07.23
понеделник
18:29
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини

Челопеч беше домакин на автокрос

От 5 до 6 август в местността „Маята” край Челопеч за трета поредна година се проведе V кръг от националния шампионат по автокрос. Състезанието се проведе съгласно международния спортен кодекс (МСК) по автомобилен спорт и неговите приложения, специалния правилник на БФАС за провеждане на автокрос, наредбата за провеждане на автомобилни състезания на БФАС за 2017 г. и допълнителен правилник на община Челопеч. В надпреварата участваха общо 23 състезатели, които се бореха в три дивизии – бъги с обем на двигателя до 1600 куб. см., супер бъги с обем на двигателя до 4 200 куб. см. и „Туринг авто крос”.

На официалното откриване присъстваха кметът на община Челопеч Алекси Кесяков, председателят на АМС „Булстар рали тийм” Радослав Козлеков, представителите на БФАС Антон Антонов и Христо Стоилов, представителят на рали „Троя” Турция Невзат Асан. Официалното откриване бе направено от Алекси Кесяков. Той изрази удовлетвореността си, че това състезание се провежда за поредна година на територията на община Челопеч. В края на словото си той пожела успех на всички състезатели в надпреварата.

Пистата бе с обща дължина от 1 140 м., с много овални и технични завои, с мека повърхност, която щади автомобилите и позволява да се поддържа по-голяма скорост. Пилотите в различните дивизии трябваше да правят от три до пет обиколки на пистата.

Победител в клас Супер Бъги стана Христо Александров от клуб „Търговище ауто 2011”, с време 5:43 мин. След него се класира Васил Стефанов, а на трета позиция завърши Григорий Стефанов.

Първи в серия клас Бъги се класира Дончо Дончев от АСК „Яворов” Чирпан. След оспорвана битка на второ място завърши Стефан Стойчев, следван от третия в класирането Димитър Калев.

В клас Туринг победител бе Ивайло Йончев, втори остана Цветан Миков, а трети – Владимир Димитров.

Състезанието бе изключително оспорвано и зрителите станаха свидетели на зрелищни изпреварвания и много адреналин.

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Дата: 2017-08-11 11:11
Източник: Община Челопеч
Автор:
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"