2018.10.23
вторник
15:48
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
Боркинята Елица Бъчварова стана трета на Балканския полуостров

Боркинята Елица Бъчварова стана трета на Балканския полуостров

Младата ни състезателка по борба Елица Бъчварова спечели бронзов медал от Балканското първенство по борба за кадети, кадетки, момичета и момчета. Състезанието се проведе в град Мурска Собота, Словения, и събра 260 участника от 12 балкански държави.

Състезателката на СК „Стоян Николов” – гр. Златица представи страната ни при кадетките в престижното състезание, след като зае призово място на последния държавен шампионат. Това е второто й участие в балканско състезание.

След оспорвана надпревара Елица стана третата най-добра боркиня на Балканския полуостров.

Елица: "Взех участие на 52 кг. по свободна борба. Имах три срещи, паднах две и спечелих една - срещу Хърватия, и взех бронзов медал. Това е голяма емоция и е много готино да излезеш на стълбичката със знамето."

Според треньора й Иван Нешков този медал е най-ценният.

Нешков: "Безспорно това е най-ценният медал засега, защото е на най-голяма възрастова група - кадетки. Това означава момичета на 16-17 години. То се знае, че колкото по-нагоре качваме възрастовата група, толкова по-трудно става, започват други ангажименти да се появяват. Така че този медал е най-ценен засега."

Младата ни надежда в борбата Елица Бъчварова живее в Пирдоп. Ученичка в СУ „Саво Савов”. В актива си има вече около дузина медали от различни първенства. При кадетките тя е единствената представителка на спортен клуб „Стоян Николов” – гр. Златица.

Пълното интервю с Елица и нейния треньор може да гледате в петък в предаването „Обзорно студио”.

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Иванка Господинова
Дата: 2017-11-09 15:57
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"