2019.02.23
събота
19:59
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
Беседа за Лукан Савов се състоя в училището в Челопеч

Беседа за Лукан Савов се състоя в училището в Челопеч

На 9 февруари в ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“ в Челопеч се състоя беседа за фолклора на Средногорието. Събитието се проведе в библиотеката на училището. Беседата беше организирана от училищния клуб за фолклор „Лукан Савов“. Клубът е един от 8 училищни групи за извънкласни дейности по националния проект „Твоят час“ в учебното заведение в Челопеч.

Беседата беше модерирана от преподавателя по музика и ръководител на групата за фолклор Цветанка Георгиева. Тя представи пред присъстващите биографията и дейността на известния фолклорист Лукан Савов. Прожектирани бяха архивни кадри с негово участие и ръководената от него фолклорна група.

Спомени за дейността на Лукан Савов бяха разказани от неговата дъщеря Пенка Ангелова и неговата ученичка и колега Радка Ингилизова. Фолклорната група към училището, носеща името на Савов, изпълни произведения от типичен средногорски фолклор. Музикален поздрав направиха и от гостуващата фолклорна група „Лукан Савов“ от с. Чавдар.

Директорът на ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ Весислава Панджерова поздрави присъстващите родители и ученици. Тя връчи позлатения знак на училището на Пенка Ангелова за приноса на нейния баща в сферата на музиката и фолклора.

Във фоайето пред библиотеката присъстващите можеха да разгледат изложба, посветена на дейността на Лукан Савов.

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Дата: 2018-02-12 17:16
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
ИЗБОР НА НОВИНИ ПО ОБЩИНИ
Реклама
sm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-banner
Излъчени предавания
Информационни емисии
Facebook
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"