2019.02.23
събота
20:03
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
Агенцията по заетостта стартира проучване

Агенцията по заетостта стартира проучване

Агенцията по заетостта стартира на своята електронна страница проучване на потребностите на работодателите в България от кадри. Представителите на бизнеса могат да посочват директно в on-line анкетен формуляр: обхвата, професиите, компетенциите, знанията и уменията на търсените от тях работници и специалисти.

Въпросите са свързани с търсеното професионално направление или област на висшето и средното образование, както и с търсенето на кадри без специална квалификация.

Работодателите ще имат възможността да отбелязват и т.нар. „меки умения”, които е необходимо да притежава техният персонал, както и очакванията си за вид и обхват на търсени професии в по-дългосрочен план – след 3 до 5 години.

Потребностите на работодателите ще се проучват два пъти в годината – през февруари и през август. Въз основа на информацията ще се определят по-нататъшните приоритети на областната и националната политика в сферата на образованието, обучението и насърчаването на заетостта.

Анкетният формуляр ще може да се попълва до 28 февруари на електронната страница на агенцията, а на следващ етап – и на електронните страници на областните администрации в страната.

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Иванка Господинова
Дата: 2018-02-09 16:18
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
ИЗБОР НА НОВИНИ ПО ОБЩИНИ
Реклама
sm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-banner
Излъчени предавания
Информационни емисии
Facebook
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"