В Копривщица се проведе турнир по борба

 

През изминалия уикенд в Копривщица се проведе поредното издание на турнира по класическа борба за кадети „Георги Райков”.

Припомняме, че турнирът е ежегоден спортен празник в града-музей и е в памет на именития български състезател по класическа борба. Турнирът „Георги Райков“ за първи път се организира под патронажа на Българската федерация по борба (БФБ) и  община Копривщица  през 2007 г.

Тази година събитието откри кметът на общината Бойка Дюлгярова. Тя поздрави младите кадети и техните треньори и им пожела успех в надпреварата. Благодари на организаторите на турнира и за финансовата подкрепа от местния бизнес. Тази година  състезателите  в надпреварата бяха 65 от единадесет клуба от цялата страна. Битката за призовете в различните категории бе продължителна и оспорвана. В късния следобед бяха връчени отличията от съпругата и дъщерята на Георги Райков, от състезатели и треньори по класическа борба, оставили значими постижения в родния спорт и по световните тепихи, както и от кмета, председателя на общинския съвет и др. 

Двамата братя  от Копривщица - Луко  и Яко Стефанови, трениращи борба в спортното училище в Самоков,  бяха отличени с призови места в различни категории.  Луко заслужено спечели златния медал, а брат му Яко се закичи със сребро. Състезатели от СК „Стоян Николов” Златица също участваха и спечелиха призове в различните категории. Станислав Ненов завоюва златен медал, Недко Скачков и Евтим Стефанов спечелиха бронзови медали, Александър Петков и Георги Старошалиев се наредиха на пети места, а Иван Стефанов зае седмо място.

За първа година бе връчена купа за най-успешен треньор на името на Филип Кривиралчев, който години наред е състезател  по борба и треньор с изключителни успехи и заслуги към националния и олимпийския отбор по класическа борба в периода 1967 – 1977 година. Под негово ръководство спортистите печелят олимпийски, световни, европейски титли и различни медали.  Наградата бе връчена от неговата дъщеря Анелия Андреева- Кривиралчева на треньора Николай Кашинов.   Кметът на града връчи отличие на Бобе Доросиев, присъдено му от Българска федерация по борба, като заслужил треньор, по случай неговият 80-годишен юбилей и 90 години Българска федерация по борба.

 

Публикувана на: 2023-09-11
Добавена от: VA Operator
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


 • 11:40 - Дневен информационен радиоблок, емисия 1
 • 13:40 - Дневен информационен радиоблок, емисия 2
 • 15:40 - Дневен информационен радиоблок, емисия 3
 • 17:00 - Игрален филм
 • 18:40 - Информационна емисия 1
 • 18:50 - Телевизионен сериал
 • 19:40 - Информациона емисия 2
 • 19:50 - Телевизионен сериал
 • 20:40 - Информационна емисия 3
 • 20:50 - Телевизионен сериал
 • 21:40 - Информационна емисия 4
 • 21:50 - Научно-популярен филм
 • 22:30 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Авторските права на всички автори и медията са запазени. Не се разрешава последваща обработка на видеопродукцията на медията. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"