В Копривщица отбелязаха Преполовение

 

На 25-тия ден след Великден православната църква отбелязва Преполовение между Възкресение Христово и Петдесетница.

В Копривщица, от стари времена, в махала "Бяло камъне" се приготвя постен курбан. И тази година  организаторите Петя Тороманова, Божана Доросиева, Данчето Николова, Светлана Доганова и жителите на махалата спазиха традицията. Курбанът бе прекаден и раздаден за здраве.

Този църковен празник символизира Божията премъдрост и жаждата на хората за духовен живот. Празникът служи за връзка между Възкресение Христово и Петдесетница. Народното вярване е, че празнуването на този ден ще омилостиви природните стихии - суша и градушки.

 

Публикувана на: 2024-05-30
Добавена от: Елена Чумпова
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален Филм
  • 20:30 - Игрален Филм
  • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Авторските права на всички автори и медията са запазени. Не се разрешава последваща обработка на видеопродукцията на медията. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"