Ученици от ПГ Златица започнаха практическо обучение

 

На специално събитие в Мултифункционалната зала на Обогатителен комплекс, Мирково, „Елаците-Мед” и „Геострой” посрещнаха първия випуск ученици от ПГ „Златица“, които започват своето практическо обучение в реална работна среда. Те ще придобиват практически опит по специалностите „Електрообзавеждане на производството“ и „Автотранспортна техника“.

Учениците бяха приветствани от представителите на двете компании. Представител на професионалното училище благодари на дружествата-партньори за съдействието.

Програмата продължи с представяне на корпоративни филми на дружествата-партньори. Учениците се запознаха с наставниците, които ще бъдат отговорни за тяхното обучение през следващите две години.

Беше организирана и производствена обиколка, в която младежите научиха подробности за процесите на преработка на руда. Те заявиха голямата си мотивация да практикуват своите професии в големите компании и изразиха надежда да намерят своята реализация в тях.

Припомняме, че компаниите от едрия бизнес в района на Средногорието са партньори по проекта за дуална форма на обучение на професионалната гимназия в Златица.

Така подпомагат младите хора в ранния им избор на професия. Придобиването на практически опит по време на обучението дава шанс на младежите да започнат работа във фирмите-партньори веднага след завършване, а работодателите имат възможност да привлекат качествено обучени кадри за своите производства.

 

Публикувана на: 2021-10-08
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


>

Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален Филм
  • 20:30 - Игрален Филм
  • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"