СУ-Копривщица изпрати своите абитуриенти

 

СУ „Любен Каравелов“ – Копривщица изпрати своите абитуриенти. Единадесет зрелостници се сбогуваха с педагогическия екип и по-малките си приятели.

Учениците от 11 клас за последен път посрещнаха зрелостниците. С прочувствено слово директорът на училището Бойка Дюлгярова пожела на абитуриентите успешен старт в живота и постигане на най-смелите мечти. Трогателно бе  сбогуването и с класния ръководител Нешка Кунчева. С помощта на думите, младите хора направиха своеобразно пътуване в миналото от първи до 12 клас. С обич и признателност те благодариха поименно на учителите и поискаха прошка за младежките лудории, неволните прегрешения и невинни хитрувания. Емили Подгорска направи лично обръщение към своите учители и сподели личните си преживявания от деня, когато е прекрачила прага на копривщенската гимназия. Единадесетокласничката  София Тороманова се обърна към зрелостниците на сбогуване с откровението "В мислите на един дванадесетокласник". Настъпи вълнуващия момент, когато удари последният училищен звънец и зрелостниците прекрачиха за сбогом прага на родното училище. По стара традиция директорът плисна менче с вода и постла  пътя им със здравец. Тя пусна и два бели гълъба, символ на пожеланието за успешен старт в живота на младите хора. Накрая всички си направиха снимки  за спомен пред паметника на патрона на училището Любен Каравелов.

 

Публикувана на: 2024-05-14
Добавена от: Елена Чумпова
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален Филм
  • 20:30 - Игрален Филм
  • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Авторските права на всички автори и медията са запазени. Не се разрешава последваща обработка на видеопродукцията на медията. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"