Средногорието отбеляза 184 години от рождението на Левски

 

В неделния ден - на 18 юли, Средногорието отбеляза рождението на Дякона Левски. На рида Гълъбец край Буново, пред монумента на Васил Левски, беше организирано тържествено честване на 184 години от рождението на Апостола на свободата. За да отдадат почит до мемориала в негова памет, застанаха множество признателни българи.

Присъстваха кметът на община Мирково Цветанка Йотина, кметският наместник на кметство Буново Николай Точев, представители на «Елаците  Мед» и «Геотехмин» и множество граждани от района. Събитието започна с химна на Република България.

Слово по повода произнесе д.и.н. Иван Иванов. Той припомни исторически факти около живота и делото на Левски. Музикално-поетична програма изнесоха женска певческа група «Соколов камик» в съпровод на аккордеон от Любомир Димитров и детска вокална група „Буновско славейче” с ръководител Татяна Гинкулова. Те изпълниха няколко песни и тематичен рецитал. Малките Ивайла Костова и Марая Панчева изпълниха стихотворението «Васил Левски». Музикален поздрав отправи и Владимир Гинкулов. Поздравителни адреси бяха прочетени от името на „Геотехмин” и от „Елаците-Мед”.

Пред мемориала бяха поднесени венци и цветя от името на община Мирково и кметство Буново, от ръководствата на „Геотехмин” и „Елаците-Мед”, от признателни граждани и организации.

 

Публикувана на: 2021-07-19
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


>

Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален Филм
  • 20:30 - Игрален Филм
  • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"