Проведе се турнир по борба в памет на Стоян Николов

 

В съботния ден, на 3 юли, в Златица се проведе XIV-ти турнир по класическа борба в памет на световния и европейски шампион Стоян Николов. Организатор на мероприятието беше СК „Стоян Николов” – Златица.

В надпреварата взеха участие множество състезатели от 18 клуба от района и страната. Гости на събитието бяха кметове от района, общински съветници от Златица, Васил Сайменов – член на управителния съвета на БФБ, Александър Томов - петкратен европейски, петкратен световен и три пъти вицеолимпийски шампион по борба, европейският шампион Петър Балов, световният и вицеолимпийски шампион по класическа борба Стоян Балов, съотборници на Стоян Наколов в националния отбор, роднини и приятели на патрона на златишкия спортен клуб, представители на спонсорите.

Приветствие отправи Радка Иванова – председател  на клуба-домакин. Тя изказа задоволство от мащаба на тазгодишното състезание и пожела здраве и успех на състезателите. Специален поздрав Иванова отправи към треньора на борците Иван Нешков Иванов, без който нямаше да се завоюват множество медали и отличия от първенства. Приветствия отправиха кметът на общината Стоян Генов и официалните гости.

Надпреварата започна като се проведоха схватки в няколко категории.

Борците от СК „Стоян Николов” заслужено завоюваха 3 златни, 7 сребърни и 2 бронзови медали.

Със злато се окичиха Станислав Ненов в категория 35 кг., Кристиян Петков в категория 53 кг. и Мартин Атанасов при кадетите в категория 42 кг. Сребърни медали завоюваха Марио Тодоров, Георги Старошалиев, Николай Алексиев, Недко Скачков, Евгени Петров, Христо Райков и Йоан Кесяков. Бронзов медал спечелиха Александър Петков и Лоренцо Димитров.

Бяха присъдени и специални отличия, повечето от които отидоха при спортистите от Златица. Купа за най-техничен състезател получи Кристиян Петков. Купата за най-резултатен състезател отиде при Станислав Ненов. Купата „Стоян Николов” заслужено отиде при Спортен клуб „Стоян Николов”. Поясът „Стоян Николов” за най-добре представил се състезател грабна Кристиян Петков, а най-атрактивен състезател и наградата на община Златица получи Добрин Даркев от Самоков.

За най-добър треньор беше обявен треньорът на златишките борци Иван Нешков, който получи и наградата на община Златица.

Публикувана на: 2021-07-05
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


 • 17:00 - Начало на програмата
 • 17:01 - Документален филм
 • 17:50 - Научно-популярен филм
 • 18:40 - Информационна емисия
 • 18:50 - Документален филм
 • 19:40 - Информационна емисия
 • 19:50 - Документален филм
 • 20:40 - Информационна емисия
 • 20:50 - Документален филм
 • 21:40 - Информационна емисия
 • 21:50 - Документален филм
 • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"