Музиканти от Копривщица участваха във фестивал

 

На 1 юни ученическият духов оркестър към СУ „Любен Каравелов“ в гр. Копривщица взе участие в шестия Национален  преглед на ученическите духови, фанфарни и мажоретни състави в гр. Свищов.

Целта на  събитието е запазване на богатите традиции на оркестрите и съставите и творческата им изява. Прегледът се провежда на всеки две години в община Свищов по идея на общината и СУ „Димитър Благоев“.  В него взеха участие над 600 участници от цялата страна.

Припомняме, че оркестърът на училището в Копривщица е създаден през 1933 год.  на  миналия век. След дълга пауза, по инициатива на директора на училището Бойка Дюлгярова и маестро Добрин Иванов, оркестърът се възражда отново.  Участва в множество международни и национални състезания и фестивали, където печели множество награди.

За своето участие в националния преглед на оркестъра е присъдена грамота от кмета на община Свищов д-р Генчо Генчев.

 

Публикувана на: 2024-06-05
Добавена от: Елена Чумпова
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален Филм
  • 20:30 - Игрален Филм
  • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Авторските права на всички автори и медията са запазени. Не се разрешава последваща обработка на видеопродукцията на медията. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"