Музейни работници от Копривщица участваха в конференция

 

Във Висше транспорто училище „Тодор Каблешков“ в София се проведе научна конференция, на която почетни гости бяха музейните работници от гр. Копривщица. Присъстваха Рени Пачева и Валя Алексиева от къща музей „Тодор Каблешков, и още Мария Караниколова, Валя Алексиева, Красимира Петрова и Стоян Цоловски. Рени Пачева, уредник в къща-музей Тодор Каблешков, поднесе поздравителен адрес, в който пожела на екипа  и студентите да бъдат здрави, силни, упорити и да бъдат все така целеустремени  в начинанията си. Тя дари материали за апостола за музейния кът на патрона на висшето училище. Предоставен е и филма на режисьора Борис Радев за Тодор Каблешков, заснет по поръчка на Дирекция на музеите. Ректорът на университета проф. д-р инж.-икон. Даниела Тодорова връчи почетна статуетка за заслуги с лика на апостола и благодарствена грамота на Дирекция на музеите гр. Копривщица, за дългогодишното успешно партньорство и всеотдайност в съхраняване паметта за живота и делото на техния патрон.  Конференцията завърши с полагане на  цветя на паметника на Тодор Каблешков в двора на учебното заведение.

По повод Международния ден на музеите - 18 май, музейните работници в Копривщица бяха поздравени от кмета на общината Мария Тороманова.  

 

Публикувана на: 2024-05-28
Добавена от: Елена Чумпова
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален Филм
  • 20:30 - Игрален Филм
  • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Авторските права на всички автори и медията са запазени. Не се разрешава последваща обработка на видеопродукцията на медията. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"