Мирковски танцьори станаха лауреати от фестивал

 

Танцов клуб "Мирковско хоро" – с.Мирково взе участие в 18-ото издание на "Черноморски събор - Евро фолк 2021" в гр.Китен. Форумът се проведе от 1-ви до 6-и септември и бе със състезателен характер.

Танцовият клуб от Мирково се представи с Петрунино хоро, Трънско хоро и Шопско хоро за пояс и заслужено грабна първа награда "Златен орфей", лауреат първа степен, грамота Носител на почетния знак на Музикални празници "Еuro folk", грамота за принос към българските народни изкуства, препоръка за Световна купа по фолклор, плакет "Златен Орфей" и медал "Euro folk".

Черноморски събор "Евро фолк" се провежда в рамките на Музикални празници “Евро фолк” и е оторизиран квалификационен кръг от системата Световната асоциация на фолклорните фестивали и има за цел популяризиране на традиционните народни изкуства.

 

Публикувана на: 2021-09-08
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


>

Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален Филм
  • 20:30 - Игрален Филм
  • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"