Доброволци от Копривщица си построиха място за отдих

 

Жителите на Ламбовска махала в Копривщица, със задружни усилия и доброволен труд, създадоха място за отдих в местността „Спасовец“.

Началото бе сложено от Енчо Рашков, който оглави бригадата доброволци за изливане на постамента. Майсторите дърводелци Христо Стоев, Недко Доганов и Коста Стоев сглобиха конструкцията, а Цветомир Васев постави покритието на покрива и малка конструкция за горска библиотека. Към ентусиастите, с доброволен труд и техника, се отзоваха служители от Общинското предприятие, служители на Дирекция на музеите, жителите на махалата Стоил Шипочинов, Недельо Каменаров, Найден Тренов, Иво Бойчев, Марияна Панчева, Христина Мухова, Пенка Енчева и др. Съдействие с техника, материали и съфинансиране на обекта оказа Община Копривщица. Постройката ще бъде осветена на Спасовден, а на място ще бъде приготвен курбан. Двамата овцевъди Димитър Ватахов и Станьо Кискинеков дариха жертвени животни, а зеленчуците са дарение от Денис и Мария - местни търговци.

Събитието по освещаване на курбана и постройката ще се състои на 13.06.2024 г. от 12:30 часа в местността  Спасовец.

 

Публикувана на: 2024-06-12
Добавена от: Елена Чумпова
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален Филм
  • 20:30 - Игрален Филм
  • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Авторските права на всички автори и медията са запазени. Не се разрешава последваща обработка на видеопродукцията на медията. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"